Reizen

Nieuw Vakanties!

Nieuw voor 2019! We gaan reizen plannen in 2019. Dit om wat extra geld in de vzw kas te krijgen.
Dit gaan voornamelijk beleef reizen zijn voor mensen die van avontuur houden en eens willen kennis maken met de Senegalees en zijn cultuur.
Het is niet de bedoeling dat we reizen gaan plannen in luxe hotels maar verblijven in kleine Senegalese B&B's en of met mensen thuis.
Dit kunnen zowel individuele reizen, groepsreizen of rondreizen zijn.
*Wil je eens echt in een klein dorpje verblijven en meeleven bij een Senegalees gezin?
*Wil je eens beleven hoe het is om samen met een Senegalese familie in de keuken te staan, helpen eten klaar te maken en met de handen uit één pot te eten?
*Wil je eens beleven hoe het is om in een hut te slapen?

De locatie gaat vooral zijn in en rond Toubacouta en Cassamance. Het zuiden van Senegal!

Zo gaan we reizen. Met de taxi brousse!

Zo gaan we reizen met de taxi brousse!

Reis; 14 Dagen Toubacouta

Ligging; ongeveer op 250km en 4uur rijden van de hoofdstad Dakar. 30Km van de grens Gambia en tegen één van de grootste mangrove wouden in de wereld, zo maar even 65000ha.

*Wat is er zo speciaal aan deze reis!

We verblijven hier in een kleine B&B gerund door een Senegalese familie. Zo leer Je meteen de gastvrijheid kennen en de altijd vriendelijke Senegalees...

Zo anders dan andere reizen is dat je hier geen klant bent maar een gezinslid! Je bent altijd welkom om in de keuken te helpen?

Je word altijd meegevraagd voor een glaasje ataya “thee”.Eten doen we samen met het gezin uit één grote pot.

Het verblijf in Toubacouta.

Het verblijf in Toubacouta.

Beleving

* De sfeer van het echte senegal opsnuiven waar we met een lokaal gezin gaan koken en eten.
En mogelijk een overnachting maken.

* Met de piroque diep de mangrove in naar Ils de Cociage hier kan je een korte wandeling maken en zien hoe deze eilanden ontstaan zijn. Namelijk van schelpen! En samen in deze tocht ga je s'avonds de vogelslaapplaats bezoeken...

Een eiland in de mangrove waar wel duizend vogels iedere avond komen slapen. Van kleine ijsvogels tot reuze pelikanen.

* Met de Piroque naar het eiland Sipo. Een eiland met ongeveer een 100tal bewoners. Mensen die leven van het eiland en het omringende water.

We gaan dan op bezoek bij de koningin van Sipo. Een hartelijke oude vrouw en zijn zou van koninklijke bloede zijn?Bezoek aan de markt van Touba Mouride. Een wekelijkse markt waar niet enkel goederen en eten

verhandeld worden maar ook een groot aantal dieren.De mangrove zijn een ideaal visparadijs! Voor mensen die graag een lijntje uitgooien heb ik gehoord dat hier meer dan 100 soorten ziten en dit dan in 65000ha

*Je kan altijd een lokale gids meenemen om vogels te spotten. Er zitten in deze regio iets van een 350 Soorten vogels dit varrieert van allerlei zeevogels zoals zeearenden, Goliatreger met z'n 1m50 lengte tot allerlei beieneters zelfs de Senegalese papegaai.
* Zwemmen kan in de mangrove zowel als in de meeste hotels kan je terecht in hun zwembad. Als compensatie drink Je dan iets!

*Bezoek aan het wildpark Fathala waar Je met leeuwen kan wandelen.

*en nog veeeel meer!

Heb Je interesse in deze reizen laat me iets weten!

Mail; luc.triekels@sandicolyecofarm.com