Nieuws

Netwerkontbijt 2019

Voor de fotos te bekijken klik op deze link!

De foto's moeten bewerkt worden en daarom zet ik er een tiental per dag op deviantart.com

Wil Je een grote versie van jou foto, stuur me een mailtje en dan stuur ik deze zo spoedig mogelijk door.

Wil je niet dat jou foto gepubliceerd word, stuur me dan een mailtje en dan zal deze zo spoedig mogelijk verwijdert worden!

Veel plezier!

 

Vrouwendag 2019

Voor de fotos te bekijken klik op deze link!

De foto's moeten bewerkt worden en daarom zet ik er een tiental per dag op deviantart.com

Wil Je een grote versie van jou foto, stuur me een mailtje en dan stuur ik deze zo spoedig mogelijk door.

Wil je niet dat jou foto gepubliceerd word, stuur me dan een mailtje en dan zal deze zo spoedig mogelijk verwijdert worden!

Veel plezier!

 

 

Container 2019

Voor April zou ik een container willen opsturen naar Senegal gevuld met voornamelijk kleding omdat dit toch de grootste nood blijft.

Maar ook andere dingen die Je in een huishouden kan gebruiken. Hieronder een lijst van wat men ginder kan gebruiken.

Kleding en schoenen voor klein en groot jong en oud nog in redelijke staat.

Ook keuken gerij, handdoeken, beddengoed.

Zelfs botten en handschoenen om in het regenseizoen op het land te werken.

Oude reiskoffers deze worden gebruikt als kleerkast.

Allerlei keukengerei, Zelfs kleine frigo of gasfornuis is welkom.

Fietsen!

Heb Je nog meer dingen, laat maar weten!

Alvast ne dikke merci!

In de krant!!!

Naar Sandicoly 2017

Het is weer zover, Maandag 16 Okt zit ik weer op het vliegtuig richting Senegal. Tot 17nov ga ik proberen weer wat verder te bouwen. Het regenseizoen is voorbij en zodra de vrachtwagen door de zompige bodem kan kunnen we weer verder bouwen. Ons doel is om het gebouw dit jaar dicht te krijgen. Dan kan ons lokaal gezinnetje er gaan wonen en dan kan de omheining gerepareerd worden en kunnen we beginnen met planten.

Onze folder is er.

Juni 2017

07/06/2017 Over enkele weken zijn we weer weg voor 3 weken om verder te werken aan het project. Als er nog iemand moest zijn die oude reis koffers heeft staan. Deze zijn zeer welkom! Wij stoppen ze vol met kinderkleren en laten ze achter want men gebruikt dit als kleerkast. Nog nieuws; vanaf 10 Juli gaan we weer pannenkoeken bakken! Datum en plaatsen volgen nog! En nog meer, de ganse maand September hebben we een fototentoonstelling in de bib van Lummen met op 20 September een voordracht de uren volgen nog. Op deze site en facebook.

Julie 2017

We zijn dus weer terug van onze juni reis. We zijn 3 weken in Senegal geweest met de bedoeling om verder te bouwen, MAAR! De eerste week hebben we niet veel kunnen doen door watergebrek. De bron was zo goed als uitgeput. We hadden water kunnen laten brengen met de charette en ezel. Maar als er al water tekort is wil ik zeker niet dat er een drinkwater tekort komt en daarom hebben we maar uitgesteld. Daarentegen in de tweede week is het beginnen regenen met bakken, tja dan kan je er niet meer komen van de modder. Dus, conclusie! We zijn ongeveer één meter hoger geraakt met metselen en alle blokken zijn gemaakt!

December 2016

04/01/17 We zijn weer enkele dagen thuis en ik ben stilaan aan het genezen van een stevige verkoudheid. Dit te danken aan de 30° van Senegal en -3° hier. Maar we zijn zeer tevreden! Na 3 jaar begint alles vorm te krijgen. En de structuur van het project is er ook. Er is 1ha grond waar we kunnen op bouwen en verbouwen. Één tegenslag hebben we wel. We hadden vorige keer en omheining geplaatst... Deze is voor de helft vernield door bavianen en andere dieren, dit was mijn eigen fout, ik had het kunnen weten. Maar dit valt allemaal nog te herstellen... Deze keer zijn we begonnen met de fundering van het gebouw waar we heel tevreden over zijn. Samen met Yousou onze plaatselijke hulp hebben we dit tot een goed einde gebracht. De fundering is sterk genoeg om het gebouw nog jaren te steunen en samen te houden. En er was nog geld over om een 1200 blokken te maken. Dus zo gaan we stapje voor stapje vooruit “molo molo Zegt men ginder”. Ik had ook nog plannen om al wat fruit en groenten te planten maar omdat er nog geen toezicht is en de omheining naar de vaantjes is zal dit voor één van de volgende keren zijn. Nog een laatste punt voor de mensen die in de zomer gevraagd hadden om mee te gaan. Ik weet niet of we dit voor Juni klaar krijgen. Maar ik hou jullie in ieder geval op de hoogte... En we werken verder!

Terug met weinig resultaat

Ik ben een maand in Sandicoly geweest MAAR? Er is niet veel gebeurt, de eerste week; om verder te bouwen hebben we zand nodig. Deze moet met een vrachtwagen gebracht worden, maar de pinda's zijn nog niet weg in de velden. En ze moeten met die vrachtwagen door de velden. ik zou niet willen dat men met de vrachtwagen de pinda oogst van mensen gaat vernielen. Dus hebben we maar een week uitgesteld! Week twee; nog een laatste fikse regenbui zorgt ervoor dat alles terug verandert in één grote modderpoel. Dus kan de vrachtwagen er weer niet door! Derde week; De aannemer word plot vreselijk ziek en beland enkele dagen in het ziekenhuis! Gevolg, ik ben een maand ginder geweest en ze hebben enkel de laatste week wat kunnen werken... 10 December gaan we terug. Hopelijk met meer resultaat!